torsdag 16 augusti 2012

MÖRKERSEENDE


/halv5)
KL är halv 4
OCH DET ÄR MÖRKT UTE
Fy sjuttsingen vad fort det går

Alldeles nyss var det ljust vid den här tiden

Men dagarna
som varit..har bjudit ¨på högsommarvärme
Så¨verkar dagen som är på G.. oxå göra
Men nog är det något som ligger och lurpassar i luften

8 kommentarer:

  1. Hejsan Inger-Sofia!
    Det går så sakta mot höst igen, hur kan det komma sig att sommaren känns så kort och vintern så lång?
    Men hösten kan vara riktigt härlig också om den inte regnar bort, den klara luften och dom vackra höstfärgerna är lite av livets goda, det enda tråkiga med hösten är vad som kommer efter den.
    Jag vill önska dig en fantastisk helg.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. GODER DAG Wolfie Den är en rackarns smygare ..hösten Kanske vill man inte känna dens putstande andedräkt..som allra tydligast känns på morgonen..ser dens närhet på gräsets färg och kraftlöshet ..på fåglarna som har börjat med sina övningar inför avfärden Hösten har jag inget emot den har mycket att erbjuda för både sinn och skafferi..Det är nog ljuset jag saknar mest..när hösten och vintern står på tur ..Men jag har varit flitig med att samla på mig och lagra minnesgodbitar att plocka fram när kylan och mörkret är allt för "hårdhänta" Önskar oxå dig/er en HELT fantastisk helg Kram

    SvaraRadera
  3. T Ä N K V Ä R T...........

    Den dag Du ser att jag börjar bli gammal
    ber jag dig - ha tålamod
    Om jag upprepar samma sak tusen gånger
    ber jag dig lyssna och minnas tiden då jag läste saga för dig. Samma saga om och om igen.
    Om jag tillfälligt glömmer vem du är, ber jag dig vara nära på samma sätt som du som barn behövde den trygga närheten av mig. Och när mina trötta gamla ben inte orkar gå, ber jag dig hålla min hand på samma sätt som jag höll din när jag lärde dig gå.

    Kram /J

    SvaraRadera
  4. Hej Inger-Sofia.
    Jag tror höstkänningen kommit längre hos dig än vad den gör här, men jag finns ju cirka hundra mil söderut från dig, men tids nog slår hösten till här med sina stormar som sveper in från havet, det är ett vackert men farligt skådespel. Som jag minns det var stormarna uppe i norr egentligen mer besvärliga när dom slog till, elen försvann där, här nere är de flesta elledningarna nergrävda i marken, så elen får vi oftas behålla, men visst händer det här då och då också trots det.
    Jag hoppas du får en riktigt härlig helg och jag hoppas också att sommaren envist hänger sig fast hos dig ännu en tid.
    Kram.

    SvaraRadera
  5. Hej på sig Inger-Sofia.
    Inte visste ja att du hade fler än en blogg, ja det är väl inte så konstigt, du vet en gammal norrlandstomte som gått vilse har inte känning på allt.
    Så det börjar bli höst där uppe nu, på myrarna blir det kanske hjortronplockning då?
    Men det är inte bara nackdel med hösten, jag minns hur det var däruppe när höststormarna slog till där, man kurade inomhus och hörde träden utanför som sjöng sin svagt jämrande sång.
    Ja men så vill jag helt klart önska dig en härlig helg med nära och kära.
    Kram.

    SvaraRadera
  6. god morgon J..och TACK för de innehållsrika orden..Kram

    SvaraRadera
  7. God morgon Ann Marie
    Höststormarna vid havet..den kraften har jag kännt..nästan som om man skulle till att lyfta
    Än är trädens blad gröna Än är fåglarna kvar De ligger nog i hårdträning nu och samlas någon gång då och för att stämma av varandra och avgångstiden..kanske är det så.. att då jag lever så nära och så mycke i naturen olika tider på dygnet märker jag av de små skiftningarna av alla de slag Känner av luftens variationers andedräkt Det är inte särskilt ofta strömmen "far" här Men det händer någon enstaka gångatt man får känna av HUR det skulle vara att vara utan el med allt vad det innebär och hur sårbart alt är och blir i vårt samhälle utan den..Idag bjöd morgonen på mer ljus och mer myggfritt Såg dock på nyhetsvädret att åskan kanske dyker upp. hoppas helgen och vädret är på toppemhumör och att fagarna tar väl hand om dig Kram

    SvaraRadera
  8. Godmorgon santa
    Joo du..tre blev det..kännde att jag ville hålla dom åtskilda Den här bloggen om det som händer här..varje dag..där jag går och är Alla mina möten Min blogg utsiktsposten ..där släpper jag ut ilskan om det jag läser ser och hör om orättvisor och maktmissbruk i vårt samhälle...funderationer över livet ..och oss människor.. med lite mer nyvässad egg på ordkniven Sen är det d¨å diktbloggen Har plockat lite hjortron Dom har varit i olika stadium i sin mognad..så och blåbären..så plockningstiden har varit/är utdragen Vindarnas "jämrande " sång de var en bra och poetisk beskrivning..de knycker jag av dig de orden :0) Tack för den din önskan Det blir surströmming i byagården ..Min äldsta dotter med familj kommer och fyller min helg med glädje.. oavsett väder Faaast jag hoppas ju för utegångens och barnens skull Att åskan hoppar över Grannäs önskar oxå dig en härlig och sprudlande helg Kram

    SvaraRadera